Beylikler Devri - Timaş Yayınları

beylikler-devri-9786050817829.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI
Selçuklular-Beylikler-Osmanlılar bağlamında adım adım Anadolu'nun Türkleşme ve İslâmlaşma hikâyesi...
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Selçuklular Tarihi
Sayfa / Ebat: 240s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Ekim’14 / Ekim’19
Baskı Sayısı: 3
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-605-08-1782-9
Barkod: 9786050817829
Alt Başlık: TÜRKLERİN KAYIP YÜZYILI
Üst Başlık: TÜRKİYE TARİHİ
27.50 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Selçuklular-Beylikler-Osmanlılar bağlamında adım adım Anadolu’nun Türkleşme ve İslâmlaşma hikâyesi… Türk Beylikleri Dönemi ve beyliklerin bütüncül ve kapsamlı bir araştırması… 

Malazgirt’te kazanılan büyük zaferden sonra Anadolu coğrafyası Türklere açılmış, Selçukluların yükselişi ile birlikte Orta Asya’dan Ortadoğu’ya doğru hız kazanan Türk göçleri, nihayetinde bir vatana yerleşmekle sonuçlanacak bir istikamet elde etmişti. Anadolu’nun siyasi ve etnik olarak Türkleşip Türkiye haline gelişi önemli ölçüde Türk Beylikleri Dönemi’nde tamamlanmış; Türk dili yeniden yazı dili haline gelmiş; Anadolu’daki Türk millî edebiyatının ilk önemli örnekleri bu dönemde verilmeye başlanmış ve sonraki yıllarda Osmanlılarla birlikte Viyana’ya kadar ulaşacak Türk siyasi kudretinin yine aynı dönemden kök alması gibi tarihimizin önemli dönemeçleri temelde beyliklerle birlikte şekillenmiştir. Beyliklerin siyasetten sanata kadar ortaya koydukları eserleri ve ürettikleri mirası kendi potasında bir araya getiren Osmanlılar da birkaç yüzyıl içerisinde Avrupa’nın kalbine kadar uzanan bir egemenlik alanı inşâ etmişlerdir.

İşte Selçuklulardan başlayıp Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna kadar geniş bir dönemi ele alıp beyliklerin bu süreçteki önemine değinen Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Alican; beyliklerin, bölgelerinde nasıl ortaya çıktıkları, ne gibi faaliyetlerde bulundukları ve birbirleriyle olan rekabet ilişkileri bağlamında bir okuma sunuyor. Germiyanoğulları, Menteşeoğulları, Hamidoğulları, Karamanoğulları, Karesioğulları ve pek çok beylik üzerine kurulu 13.-15. yüzyıl arasını kapsayan bir Türkiye Tarihi okuması yapmak isteyenler için kaçırılmayacak bir çalışma: TÜRKLERİN KAYIP YÜZYILI: BEYLİKLER DEVRİ TÜRKİYE TARİHİ.

Editörün görüşü
Bu kitap iki önemli Selçuklu tarihçisinin soru-cevap şeklinde Büyük Selçuklular ve Türkiye Selçukluları'ndan sonra Beylikler Dönemi tarihini ana hatlarıyla anlattıkları bir başucu eseridir.
En önemli cümle
"Anadolu Türk beyliklerinin Selçuklular zamanında Müslüman-Türk dünyasında varlık sahasına gelmeye başlayan Sünnî-İslam eksenli siyaset anlayışını Osmanlı çağına taşıdıkları doğrudur."
Bu kitap neden önemli
Kitap, Türkiye Selçuklu Devleti'nin önce Moğol tahakkümüne, ardından da dağılma sürecine girmesi ile birlikte Anadolu coğrafyasında ortaya çıkarak belirli bir döneme damga vuracak kadar güçlü bir etkinlik sergileyen Beylikler Devri tarihini soru cevap şeklinde anlatıyor. Özellikle önemli sorulara doyurucu cevaplar vermesi hasebiyle çok önemli bir başlangıç ve başucu eseri niteliği taşıyor. Selçuklu Tarihi son dönemlerde tarih okurları tarafından oldukça merak edilen konulardan, bu konuda yeni yeni dizi ve film çalışmaları dahi yapılmaya başlanıyor. Bu anlamda kitap, genel okurda da oluşacak soruları cevaplayacak doyurucu bilgiye ve güzel bir üsluba sahip.
Anahtar kelime
Tarih, Selçuklular, Moğollar, Karamanoğulları, Kadı Burhaneddin, Eşrefoğlulları, Dulkadiroğulları, Karakoyunlular, Akkoyunlular, Germiyanoğulları, Karesioğulları, Osmanoğulları, Türkleşme, İslamlaşma

Diğer kitaplara göz atın