Bizans Karşısında Türkler - Timaş Yayınları

bizans-karsisinda-turkler-9789753625142.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Bizans Karşısında Türkler

Ahmet Refik'in Kaleminden Bizans Karşısında Türkler
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Popüler Tarih
Sayfa / Ebat: 304s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Temmuz’20 / Temmuz’20
Baskı Sayısı: 1
Kapak Tasarım:
Yayına Hazırlayan:
ISBN: 978-975-362-514-2
Barkod: 9789753625142
Orijinal Dil: Osmanlı Türkçesi
150.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Osmanlı’nın son ve Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde çeşitli arşiv kaynakları, kronikler ve yerli yabancı birçok tarihçinin kitaplarından beslenerek yazdığı kitaplarla “Tarihi Sevdiren Adam” olarak meşhur olan Ahmet Refik Altınay’ın kitapları Timaş okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. Sadeleştirilmiş akıcı bir üslupla hazırlanan serinin üçüncü kitabı Bizans Karşısında Türkler’de, Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminde Bizans İmparatorluğu'nun içerisinde bulunduğu durumu, Balkanları, Anadolu'yu, Anadolu Türk Beyliklerini, bunların birbirleriyle ve Bizans ile ilişkilerini okuyucularına aktaran Ahmet Refik, Bizans entrikalarına karşı Osmanlı Türklerinin verdiği nefes kesici mücadeleyi gözler önüne seriyor. Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan İstanbul'un fethine kadar geçen süreci Türkiye'de popüler tarihin kurucu babasından okumak farklı bir deneyim olacaktır.

Bizans entrikalarına karşı; Ertuğrul Gazi’den Osman Bey’e, Orhan Bey’den Süleyman Paşa’ya, Akça Koca’dan Konur Alp’e, Murat Hüdavendigar’dan Yıldırım Beyazıt’a, II. Murat’tan Fatih Sultan Mehmet’e Söğüt’te filizlenen çınarın dallarını dünyaya uzatmak için mücadele eden pek çok Osmanlı yiğidi bu kitapta bir zafer geçidinde…

Editörün görüşü
Bizans Karşısında Türkler, Tarih'i sosyalleştiren en önemli tarihçilerimizden Ahmet Refik Altınay'ın en önemli çalışmalarından biridir. Osmanlı Devleti'nin Kuruluş döneminde Bizans İmparatorluğu'nun içerisinde bulunduğu durumu, Balkanları, Anadolu'yu, Anadolu Türk Beyliklerini, bunların birbirleriyle ve Bizans ile ilişkilerini akıcı bir üslupla ve sade bir dille okuyucularına aktaran Ahmet Refik, Bizans entrikalarına karşı Osmanlı Türklerinin mücadelesini okuyucularının gözlerinin önüne sermektedir. Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan İstanbul'un fethine kadar geçen süreci Türkiye'de popüler tarihin kurucu babasından okumak farklı bir deneyim olacaktır.
En önemli cümle
Türklerin, bir buçuk yüzyıldır Bizans'a karşı izledikleri siyaset, kesin bir zaferle sonuçlanmıştı. Artık Bizans'ı Türk pazusundan kurtaracak ne Papa'nın Haçlı orduları, ne de Bizans Sarayı'nın entrikaları kalmıştı.
Bu kitap neden önemli
Ahmet Refik, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e intikal eden ve her iki dönemde de ilmî çalışmalarını sürdürmüş son derece çalışkan ve velûd bir yazardır. Kelimenin tam anlamıyla “Tarihi Sevdiren Adam” olan Ahmet Refik çok geniş halk kitlelerine çalışmalarını okutturabilmiş, popülerlikle ilmî ciddiyeti bir arada sunabilen nadir tarihçilerdendir. Refik bu çalışmasında ve diğer bütün çalışmalarında arşiv kaynaklarını, Osmanlı kroniklerini, muhtelif yerli ve yabancı yazarların eserlerini kaynak olarak kullanmıştır. Bu kitapta Ahmet Refik, Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarında Bizans İmparatorluğu ile olan siyasi ve askerî mücadelelerini anlatarak gençlerin Türk tarihinin “şerefli miras”ından güç ve ilham almalarını sağlamaktadır.
Anahtar kelime
Anadolu, Osmanlı Devleti, Bizans İmparatorluğu, Anadolu Türk Beylikleri, Tarih, Ertuğrul Gazi, Osman Bey, Orhan Bey, Akça Koca, Konur Alp, Murad Hüdavendigar, Iı. Murad, Fatih Sultan Mehmet, Söğüt

Diğer kitaplara göz atın