Çınaraltında Kitap Sohbetleri - Timaş Yayınları

cinaraltinda-kitap-sohbetleri-9789753626668.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Çınaraltında Kitap Sohbetleri

Çınaraltında Kitapların Dünyasına Yolculuk
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Kültür Tarihi
Sayfa / Ebat: 288s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Şubat’06 / Kasım’23
Baskı Sayısı: 13
ISBN: 978-975-362-666-8
Barkod: 9789753626668
220.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Felakatimizin kaynağı kültür yokluğu... Hayatı anlamadan geçip gidiyoruz. Olgunlaşmak, kalbin daha hassas, kanın daha sıcak, zekanın daha işlek, ruhun daha huzurlu olması demek. Harami mağaralarının kapılarını değil, hükümdar hazinelerinin kapılarını açan büyü, kitap! Gözlerinin ışığı tükenene kadar gözünü kitaptan ayırmayan Üstad Cemil Meriç böyle söylüyor kitap hakkında...
Bir başka kitap aşığı da "Benim sevgilim kitap ve kalemdir. Geride kalanların hepsi mihnet, endişe ve gamdır." dyerek muhabbetini dile getiriyor.
Matbaanın bulunmadığı ve kitapların büyük zorluklar içinde çoğaltıldığı çağlarda kitabın, ilmin ve ilim adamının gördüğü itibar aranır hale gelmişse; kitaplar çoğaldıkça, matbaalar arttıkça okuma oranı düşüyorsa ve artık ′medeniyet′ sahnesinde bize bir rol verilmiyorsa kitaba yeniden dönmenin vakti gelmiştir.
Dursun Gürlek, medeniyet tarihimizdeki yolculuğu esnasında derlediği kültür hazinesini bir bardak demli çay eşliğinde paylaşmak üzere sizi Çınaraltı′na davet ediyor.
Çınaraltı; Ali Emiri′den Ahmet Mithad Efendi′ye; Sultan Reşat′dan Cemil Meriç′e; İbni Sina′dan Necip Asım Yazıksız′a; Hasan Sabbah′dan Babanzade Naim′e uzanan geniş bir tarihsel kesitte, kitap ve kitap kültürü üzerine ilgi çekici, hayret uyandırıcı, bazen de yüzünüzde buruk bir tebessüm oluşturan kısa anektodlardan meydana gelen, rahat ve zevkle okunan bir eser.

Editörün görüşü
Kültür tarihimizi günümüze aktaran önemli isimlerden bir olan Dursun Gürlek, kültür dünyamızın kitap aşığı önemli isimlerinin kitap ve kitap kültürü üzerine ilgi çekici, hayret uyandırıcı anektodlarını akıcı bir üslupla okuyucularına aktarıyor.
En önemli cümle
Ben kitapları da insanlara benzetiyorum. Bilgi ve ilgi hazineleri olan eserler, kağıtlara ve ciltlere sarılıp sarmalanmadan önce yazarın kafasında ve gönlündeyken doğum sancıları çekmeye başlarlar. Yeni doğan çocuğunu kucağına alan anne, nasıl sevinçten uçarsa, matbaadan ilk defa çıkan ve tazeliğin ılık buharıyla kasvet dağıtan nur topu gibi bir kitabı da yazarı, eline aldığı zaman aynı duyguyu yaşar, bendine sığmayıp taşar.
Bu kitap neden önemli
Bu kitap, Ali Emiri'den Ahmet Midhat Efendi'ye, Sultan Reşat'tan Cemil Meriç'e İbni Sina'dan Necip Asım'a , Hasan Sabbah'dan Babanzade Naim'e uzanan geniş bir tarihsel kesitte, kitap ve kitap kültürü hakkında pek çok bilgiyi günümüze aktarıyor.
Anahtar kelime
Kültür Tarihi, Medeniyet, Osmanlı İmparatorluğu, Türk Kültür Tarihi, Sohbet, Ali Emiri Efendi, Ahmet Midhat Efendi, Cemil Meriç, Babanzade Naim, Hasan Sabbah

Diğer kitaplara göz atın