Karınca Huzura Varınca - Timaş Yayınları

karinca-huzura-varinca-9789753627474.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Karınca Huzura Varınca

Dursun Gürlek Kitap Medeniyetini Anlatıyor!
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Kültür Tarihi
Sayfa / Ebat: 320s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Ocak’06 / Haziran’20
Baskı Sayısı: 14
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-975-362-747-4
Barkod: 9789753627474
Üst Başlık: Kültür Sohbetleri
225.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Karaların ve denizlerin hâkimi Kanuni Sultan Süleyman, aynı zamanda "Muhibbi" mahlasını kullanan büyük bir şairdi. Önemsediği, fakat karıncaların bürüdüğü bir ağacı kesmek için Şeyhülislam Ebussuud Efendi'ye bir tezkire yazar ve konuyu sorar:

Dırahta ger ziyan etse karınca ziyanı var mıdır anı kırınca

Şeyhülislam aynı yolda cevap verir:

Yarın Hakk'ın divanına varınca Süleyman'dan hakkın alır karınca!

***

Dursun Gürlek hazine dairelerine giriyor, saray bahçelerinden güller deriyor, geçmiş zaman güzelliklerini yansıtan bu tablolardan isteyen herkese veriyor. Ayrıca yorgunları ve dargınları Osmanlı çınarının altında dinlenmeye çağırıyor. Tarihin yaprakları arasında gözden kaçmış, unutulmuş pek çok ilgi çekici anekdotu sayfalarına taşıyor. Kitabın sayfaları arasında gezinirken, okuduklarınız karşısında tarihimize ait birçok detayı öğrenme fırsatı bulacaksınız.

Editörün görüşü
Kitap, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli kültür tarihçilerinden Dursun Gürlek’in önemli çalışmalarından biri. İçindeki kitap kültürüne dair tarihî anekdotlarla o dönemin birçok güzel insanını, eserlerini ve olaylarını daha yakından tanıma/anlama fırsatı sunuyor okura.
En önemli cümle
Çilesiz ve aşksız insana, insan bile denilemez.
Bu kitap neden önemli
Dursun Gürlek, Türkiye’nin kültür tarihinde önde gelen isimlerden biri. Bu çalışma, kitap kültürüne dair birçok kıyıda köşede kalmış bilgiyi/hikâyeyi güzel bir üslupla günümüze aktarıyor.
Anahtar kelime
Kitap, Kültür Tarihi, Yavuz Sultan Selim, Sultan Iı. Abdülhamid, Fatih Sultan Mehmed, Ayasofya, Mehmet Akif Ersoy, Kanuni Sultan Süleyman, Moğollar, İstanbul, İbnülemin Mahmud Kemal İnal

Diğer kitaplara göz atın