Postmodern Dünyada Kıbleyi Bulmak - Timaş Yayınları

postmodern-dunyada-kibleyi-bulmak-9789752634879.jpg

Postmodern Dünyada Kıbleyi Bulmak

Sünnet ekseninde bir kurtuluş çağrısı...
Marka: Timaş Yayınları
Kitaplık: Din Kitaplığı
Diziler: Din İnceleme Araştırma
Sayfa / Ebat: 336s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Ekim’06 / Mayıs’16
Baskı Sayısı: 2
Tercüman:
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-9752634879
Barkod: 9789752634879
Orijinal Dil: İngilizce
60.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Kim ki lütuflar için şükretmez,

O’nu kaybetme riskiyle karşı karşıyadır;

Kim ki şükreder, o lütufları manevi bağlarla

Kendine bağlamış olur.

(İbn Atâullah)

Şehir boğuluyor, şehrin sakinleri de öyle. Güzide dimağların pervasızlığı, anlayışsızlığa dönüşmüş. Modern hayatın cazibesi kısa süreliğine başımızı göğe erdiriyor; ama ardı sıra, külleri kalıyor geriye ve insanlık boşanma, intihar, depresyon ve uyuşturucu yüklü kişisel ve sosyal kabristana düşüyor. İlerlemeye dair sloganlarımıza rağmen, Machado’yla birlikte acı çekiyoruz: “İnsanlarla barış içinde, ama iç organlarımızla savaş içinde yaşayış.” Ve Nabokov gibi, “beşiğin dipsiz bir kuyuya doğru yuvarlandığı”na kâniyiz.

Tevhidin tarihi, kurtuluş anlarını dinler adını verdiğimiz parlak ve erişilebilir ışığın burçlarını, yahut kadim ihtişamın katışıksız bakiyelerini belgeliyor. İslâm, bütün ihtişamıyla, başlangıçta bize verilen insaniyetimize, fıtratımıza yeniden erişme imkânı sağlıyor. Postmodern yaşayış okyanusları boyunca selametle yol almamızı mümkün kılan bir cankurtaran gemisi olarak kılavuzluk ediyor. Modern insan daima bekleme odasında duran, daha gerçek bir gelecek umudu taşıyan, ama asla buna tamı tamına erişemeyen puer aeternus olarak gözüküyor; oysa İslâm insanı, homo Islamicus kemale ermiş biridir, makinelerin ve nefsinin getiremediği türden bir seyr u sülûku tecrübe etmiş bir yetişkindir. Sosyalliğin yurdu, işte burasıdır: Erkekler ve kadınlar, çocuklar ve yaşlılar arasındaki ilişkiler için mevcut bir norm, kişisel arınma ve nefis terbiyesi arayışının yüreklendirdiği, kutlu hayat tecrübesine dair içtenlikli ve neşe yüklü bir vizyon.

T. J. Winter (Abdülhakim Murad), postmodernitenin ve bütün sahte kurtuluşların kadehinden içmiş ve sonra İslâm’ı insanın anlam arayışına götüren kesin bir anahtar olarak tanımış bulunan bir postmodern dönem çağdaşı ve düşünür olarak Allah’ı bütün isimleriyle öğreten tek dinin potansiyel ihtişamını ortaya seriyor.

Editörün görüşü
Eser uzun süre raflarda kalma potansiyeline sahip iyi bir eser. Yıllar geçse de eskimeyecek bir anlatım tarzı var.
En önemli cümle
T. J. Winter (Abdülhakim Murad), postmodernitenin ve bütün sahte kurtuluşların kadehinden içmiş ve sonra İslâm’ı insanın anlam arayışına götüren kesin bir anahtar olarak tanımış bulunan bir postmodern dönem çağdaşı ve düşünür olarak Allah’ı bütün isimleriyle öğreten tek dinin potansiyel ihtişamını ortaya seriyor.
Bu kitap neden önemli
Kitap inanan bir insanın karşılaşacağı her türlü sorunla nasıl baş edebilmesi gerektiğini ortaya koymaya çalışıyor ancak öncelikle bu sorunların ana kaynaklarını gözler önüne seriyor. Anlatım biçiminin kolaylığı, konulara sunduğu öneriler bu kitabı önemli kılıyor.
Anahtar kelime
İslamiyet, Din, İhya, İngiliz, İnanç, Birlikte Yaşama, Tolerans, Hoşgörü, Mezhep, Bağnazlık, Aile

Diğer kitaplara göz atın

Yeni
insani-tanima-sanati-9786050848663.jpg

İnsanı Tanıma Sanatı

Alfred Adler
Timaş Yayınları
125.00 TL